Køkken værksted

I Køkkenet laver vi mad til alle på skolen. Vi lærer om hygiejne og håndtering af madvarer og meget mere.

Mandag – tirsdag og onsdag laver vi frokost/ lune retter – torsdag og fredag laver vi varmt mad.

Vi stiller det hele på buffet -bordet i spisestuen, og går på skift op og tager den portion som man ønsker. Vi lærer lidt om pli og ansvar overfor sine kammerater.

Når du er i køkkenet lærer du:

  • At lave menuplan – medbestemmelse – ser efter tilbud i reklamer
  • At lave en indkøbsliste
  • At købe ind
  • At behandle madvarer rigtigt
  • At lave mad – varmt – koldt – bagning
  • At rydde op og gøre rent efter sig – daglig rengøring
  • At vaske de brugte viskestykker,karklude,gulvklude og forklæder
  • Vi udarbejder en kogebog til den enkelte elev, som udleveres ved uddannelsens slutning.

Kogebogen er et redskab til nem og billig madlavning når eleven er flyttet i egen lejlighed