Glas og handel værksted

I forhold til den enkelte elevs interesse og kunnen afprøves og udvikles:

  • Ideer
  • Teknikker

Der arbejdes meget med farver f.eks komplementærfarver.

  • Sikkerhed fremfor alt.
  • værktøjshåndtering er vigtigt.

Med udgangspunkt i årstidernes skiften og forskellige højtider, fremstilles glasting til salg, når vi f.eks er ude i byen med vores handelsbod.

I forhold til handel er det vigtigt at varerne præsenterer sig godt og er af en vis standard. Derudover arbejdes der med

  • kundekontakt,
  • pengehåndtering og
  • opstilling af varesortiment.

Udbud og efterspørgsel er yderst relevant, så vi har altid et stort sortiment af visse glasting på lager.

I glas værksted er der som en selvfølge megen fokus på sikkerhed og korrekt brug af værktøj og diverse maskiner (slibemaskine og taurussav). Fordi der arbejdes med glas, er sikkerhedsbriller og forsigtig behandling af de skarpe glasplader /glas stykker vigtigt. Derudover får eleverne kendskab til forskellige teknikker og måder at arbejde i glas på. I forbindelse med handel lærer eleverne at købe ind, hvad koster glas, reservedele, m.m. Desuden er de med til prissætning ud fra hvad materialer koster og får en forståelse for at de ting der produceres og sælges til en bestemt pris, også er i orden og at det fremstår i en fin kvalitet. Pengehåndtering i forbindelse med salg af varer f.eks. til julemarked er også relevant. Pengehåndtering går hånd i hånd med den vigtige kundekontakt, hvor eleverne lærer at være imødekommende og sælge en vare bedst muligt, uden at være anmassende. STU – Ulkebøldam har åbnet en lille gårdbutik på eget matrikelnummer, hvor der sælges varer fra de forskellige værksteder. Eleverne i Glas /Handel er med til at fylde op i varesortiment og bidrager med nye varer og nye tiltag. Og holde hus og købmandsskab med kontant betaling og mobilepay. Fordi det er en butik, er eleverne jævnligt med til at indrette og med til at sørge for, at der altid ser pænt og ordentligt ud. Eleverne er også med til at lave helt specifikke opgaver, såsom den årligt tilbagevendende musikpris i Sønderborg kommune og derudover laver glasværksted hospitalsklovne i glas som bliver bestilt hos os, som det eneste sted i Danmark. Vi har altid en produktion i gang og pakker og forsender til hvem der måtte ønske det i DK.