Kategoriarkiv: Indlæg fra skolen

Juletur i Flensborg

STU-Ulkebøldam tog traditionen tro til Flensborg for at nyde julehyggen i byen. Vi mødtes alle sammen på busstationen, hvorefter vi kørte med offentlig bus til Flensborg. Vi gik derefter alle sammen i fælles flok mod resturanten hvor vi skulle spise,så alle vidste hvor den lå, derefter fik alle 2 euro, som de skulle bruge til at købe 2 gaver til pakke legen, som vi skulle have til juleafslutningen.

Alle blev delt ind i grupper så ingen gik selv, derefter gik de alle gaderne/butikkerne tynde, flere fik købt julegaver med hjem, eller ting til dem selv. Alle mødtes på resturanten kl. 15.00 hvor vi spiste pizza, efter maden havde de igen nogle timer, inden vi skulle mødes, og sammen tage bussen hjem til Sønderborg igen.

En rigtig hyggelig juletur endnu en gang som alle nøde til fulde.

==> Nye mail adresser på alle ansatte på STU – Ulkebøldam.<<==

Da Sønderborg produktionsskole pr. 1. August er lukket og slukket, og en ny spændende uddannelses institution er startet – “FGU Sønderjylland”  som så er blevet vores nye moderskole – derfor har vi alle sammen fået nye mail adresser. 

Telefon nummer osv. er alt sammen som det altid har været.

De er skrevet nedenunder samt opdateret under kontakt her på siden.

Annette Hansen – Afd. Leder               : Anha@fgusyd.dk

Bent Brinkmann  – Praktikkoordinator: bebr@fgusyd.dk 

Julia Gehle – Almen underviser            : juge@fgusyd.dk 

Thomas Frank Schlott – Faglærer        : thsc@fgusyd.dk

AnneMette Sørensen – Faglærer         : anso@fgusyd.dk

Mona Østergaard – Faglærer               : moes@fgusyd.dk

John Jørgensen – Faglærer                 : jojo@fgusyd.dk

Karsten Nybjørn – Faglærer                 : kany@fgusyd.dk

Flemming Marcussen – Faglærer       : flma@fgusyd

Sidsteskoledag 2019

Sidste dag i skoleåret 2018/2019 blev afholdt fredag d.  27-06-2019.

Alle mødte ind til normal tid hvorefter der blev serveret lækker morgenmad i teltet på græsplænen. Derefter fik vi i fællesskab ryddet telt plus borde, bænke væk, for at gøre plads til årlige vandkamp elever og lærer i mellem.

kl. 10.30 gik vandkampen i gang og ALLE som deltog blev meget våde, der var lavet et hav af vandballoner, og spandende var fyldt godt op med vand, vandpistolerne var ladt. Alle hyggede sig i høj grad.

kl. 12.00 blev der serveret pizza hvorefter alle fik en is serveret som dessert.

kl. 13.00 blev der ønsket en rigtig dejlig sommer til hinanden.

STU – Ulkebøldam ønsker alle en rigtig dejlig sommerferie – vi glæder os til at tage i mod alle de nye samt gamle elever igen d. 12 august.

Dimission 2019

I år var igen blev der afholdt dimission på STU – Ulkebøldam. I år med det største hold nogensinde.

Vi havde 17 dimitenter  i år, og der blev holdt et brag af en afsked for dem torsdag d. 27-06-2019. hvor der i alt var 112 på skolen til dimission hvor der blev holdt taler, de fik deres hue på samt papirer fra skolen. 

Der var til dagen lavet en masse lækker mad som blev serveret.

Eleverne som i år dimiterede var set fra venstre:

Nicklas, Sabrina, Mia, Julie, Line, Per, Morten, Kenneth, Camilla, Victor, Nadja, Mie, Stine, Sille, Niels.

Eleverne vi sender videre her fra skolen er således at :  7 skal videre i et resourceforløb, 3 i beskyttet beskæftigelse, 3 i ordinær uddannelse, 4 i flexjob.

Vi ønsker alle eleverne alt det bedste og en masse held og lykke herfra skolen.

Sommerfesten 2019

Sommerfesten på STU – Ulkebøldam 2019 blev afholdt torsdag d. 20-06-2019 hvor alle elever og forældre var inviteret til mad og hygge på skolen. Eleverne mødte ind på skolen kl. 13.00 hvor de alle sammen hjalp til med at få dækket alle bordene og gjort klar til forældrene kom kl. 17.00. 

Kl. 17.00 kom alle forældrene og der blev hygget med forskellige aktiviteter som stigegolf, banke søm i, kroket osv.

Der blev serveret noget rigtig lækker mad og hygget frem til kl. 20.00 hvor festen sluttede. Vejrguderne var med os denne dag.

Landsidrætsstævne i Esbjerg.

Den 22 og 23 maj 2019 deltog 16 elever fra STU – Ulkebøldam i landsidrætsstævnet i som i år blev afholdt i Esbjerg. Eleverne havde meldt sig til dette, og de havde i månederne op til stævnet haft 1 ugentlig gang idræt, hvor der blev øvet i de forskellige discipliner som de skulle til stævnet. De kunne melde sig til Hockey, atletik eller svømning.

Alle mødtes på skolen onsdag d. 22 om morgenen kl. 07.00 hvorefter vi kørte i bus mod Esbjerg. Vi havde på vejen derover et stod hvor vi havde taget morgenbrød med vi skulle spise.

Kl. 10.00 var der indmarch ved atletik stadion ved dokken i Esbjerg hvor vi havde vores skilt med skolens navn med. (lavet af kreativ) Efter indmarchen gik stævnet officielt i gang, og alle vores elever skulle i aktion i de forskellige discipliner. dag 1 bød på en masse medaljer til skolen, vi havde 2 hold meldt til i hockey i forskellige rækker Ulkebøldam 1 fik sølv, Ulkebøldam 2 fik bronze (så flot) Vi fik også flere medaljer i atletik og svømning stævnet over det endte faktisk således at samtlige elever vi havde med til stævnet, kom hjem med en medalje og en rigtig fed oplevelse rigere.

Onsdag aften var der stor fest i dokken hvor der blev serveret buffet og man kunne købe sig drikkevarer efterfølgende var der live musik og dans. Kl 23.00 var festen slut og turen gik ud på skolen hvor vi skulle overnatte.

Næste morgen kl. 6.30 blev der sagt godmorgen og alle skulle pakke ned og vi kørte tilbage til dokken hvor der blev serveret morgenmad. Efterfølgende gik disciplinerne atletik og svømning i gang igen og der blev dystet i finalerne frem til kl. 12.00 hvor stævnet blev afsluttet med en udmarch og sang. 

Et fantastisk stævne som alle nød til fulde. 

Virksomhedsbesøg på Linak.

Onsdag d. 13.03.2019 gik turen til Linak med hele skolen.

Der var arrangeret et oplæg på Linak samt en rundtur på virksomheden. Besøget var meget vellykket – flere af eleverne kom med mange gode spørgsmål, flere af eleverne snakkede efterfølgende om at Linak lød som en god arbejdsplads som kunne være en mulighed for dem senere i livet.

Vi takker Linak for en meget inspirerende og lærerrig dag.

VM HÅNDBOLD 2019.

STU- Ulkebøldam blev tilbage i april måned inviteret til et håndbold stævne i Aabenraa arena af CJU Aabenraa (Center for job og uddannelse). Eleverne blev spurgt om dette kunne have interesse, men at hvis man meldte sig til dette samtidigt skulle deltage i træning, og øve nogle gange op til stævnet, så alle i hvert fald kendte reglerne.

Der var stor opbakning fra eleverne og 14 meldte sig til.

Vi gik derefter i trænings lejr, og var så heldige at kunne låne gymnastiksalen på den gamle kaserne nogle gange op til stævnet. Vi havde også et par gange på skolen taktik møde, hvor regler, spilmønstre osv. blev drøftet :). Til træningerne i hallen blev der gået til stålet – eleverne varmede fint op med guidning fra deres Coach. Derefter blev der spillet en masse håndbold, med afleveringer til hinanden, øvet kontra, skudtræning, forsvars træning, og kamp. Så alle var så klar som de overhovedet kunne være frem mod stævnet, som skulle foregå torsdag d. 17.01.2019. Skolen havde inden stævnet bestilt kamptøj til dagen, med skolens grønne farver, logo på ryggen, shorts, og strømper. Vi var i personalegruppen blevet enige om at til sådan et stævne, kunne de hårdt arbejdende elever jo godt bruge noget opbakning, så hele skolen lukkede ned, og tog med til Aabenraa arena for at tiljuble holdene i deres kampe.

Da dagen kom mødtes håndbold holdet på skolen til normal tid, hvorefter det gik afsted mod Aabenraa i den store bus med plads til alle. Ankommet til Aabenraa blev der skiftet tøj og varmet en smule op, inden der skulle synges national melodi, og en lille tale af en ansat ved Aabenraa kommune.

Kampene gik i gang – der blev spillet på almindelig håndbold bane altså med 7 mand på banen, og på tværs af banen med 4 mand på banen, og Ulkebøldam stillede med et hold på begge baner.

7 mands holdet fik en meget flot 2. Plads, efter en meget tæt finale som ligeså godt kunne været gået vores vej. 🙏🤷‍♂️ 4 mands holdet strøg igennem det hele, med sikre sejre hele vejen igennem, selv finalen blev vundet stensikkert.

Dagen blev afsluttet med lækre sandwich og kage inden turen atter gik mod Sønderborg, efter en formidabel dag, både for spillerne, tilskuerne og araengørene.

STU-Ulkebøldam går i træningslejr igen, og glæder sig til at deltage i stævnet igen til næste år.

Julesalg i borgen shopping center.

Så endte en fantastisk uge i Borgen shopping center.

Hele skolen var en del af salget på den ene eller anden måde i sidste uge i borgen, vi hjalp hinanden på kryds og tværs for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Det endte ud med et fantastisk salg, hvor alle var rigtig gode til at sælge eller hjælpe til på anden vis.  Vi bød en masse søde kunder velkommen ved salgsboden ved kvickly, hvor der blev solgt alverdens forskellige ting som var lavet af eleverne på STU – Ulkebøldam.

Personalet på STU – Ulkebøldam takker alle for en rigtig god og lærerig uge.

Borgen shopping julemarked med STU- Ulkebøldam

Markedsuge på Borgen fra 3 – 7 December 2018

 

Igen i år afholder vi julemarked. Sidste år var vi en helt uge på Sønderborg Sygehus. I år skal vi sælge ved cafeen i Kvickly Borgen. Centermanager Flemming Enghave har været så venlig og behjælpelig med at få det op at stå og fået en aftale på plads med chefen for Kvickly Lars Nielsen.

Åbningstiden bliver fra kl. 9.15 – 16-30 hver dag fra mandag d. 3  December til fredag d. 7 December.

Alle elever på STU er blevet spurgt om de har lyst til at være med til at sælge varer, og ud fra det har vi lavet en vagtplan med 3 holdsskift i hele åbningstiden.

Der vil i hele markedsugen blive lagt vægt på følgende: vareopstilling, kundepleje, indpakning af varer og pengehåndtering.

Varerne der sælges er produceret i tæt samarbejde mellem faglærere og elever fra træværksted, metalværksted, kreativt værksted samt glasværksted på STU – Ulkebøldam.

Primært skal det være sjovt og lærerigt. Men det også for eleverne at se processen fra at lave tingene, til de bliver salgbare og derefter solgt.

Vi håber rigtig mange støtter op om markedsugen og ALLE er velkomne.

Mvh. Personalet på STU – Ulkebøldam,,

Vagtplanen