Kategoriarkiv: Ikke kategoriseret

Nye elever på STU – Ulkebøldam 19/20

Mandag d. 12-08-2018 startede alle de gamle elever samt 13 nye elever på STU – Ulkebøldam efter en god lang sommerferie.

Traditionen tro blev de første dage brugt til introdage, hvor vi om mandagen fik en masse informationer omkring regler og rammer på skolen, og lærer hinanden at kende. (de nye) Hovederne var godt fyldte ved fyraftenstid på de fleste.

Tirsdag morgen skulle vi alle sammen mødes på busstationen kl. 8.30 hvor vi derefter tog en bus til Egen hvor Alsmic ligger. Derude blev alle delt op i hold hvorefter vi brugte formiddagen på fodboldgolf, der blev grinet og kæmpet på banen og alle gik til stålet. 

Da kampene var afsluttet og klokken var nået til frokost blev der serveret grillpølser samt kartoffelsalat, det var en smule trængt i bålhytten da vejrguderne ikke helt var med os under frokosten, derefter gik vi kantinen hvor nogle spillede spil samt andre snakkede og hyggede. Et par dejlige dage med en flok dejlige elever som er klar på at begynde i værkstederne onsdag morgen.

SOSU- Forløb

STU-Ulkebøldam har i samarbejde med CaRas kørt et 8 ugers SOSU forløb, hvor der kom en SOSU assistent fra CaRas, og underviste de elever som har valgt SOSU.

Underviseren skriver følgende om forløbet:

Undervisningen går ud på at eleverne får viden og læren om hvad en sosu medarbejder laver.

Vi arbejder med personlig pleje, tavshedspligt, hygiejniske principper, og ikke mindst omsorg.

Eleverne kan få mulighed for at komme med ud i praksis en dags tid, og senere kan der blive tilbudt en praktikplads hos CaRas pleje og omsorg.

I klasseværelset er der etableret en sengestue med diverse hjælpemidler, som må prøves og øves med.

Vi tager på studietur til bla. Livinglab, plejehjemsbesøg, og CaRas kontor.

Afsluttende på forløbet blev der arbejdet i 2 grupper hvor de hver i sær lavede nogle plancher som skulle fremlægges.

Alle elever som har deltaget igennem hele forløbet afsluttede med at få et diplom, med en lille udtalelse bagpå lavet af SOSU underviseren.

Ny medarbejder ansat i metalværkstedet.

Den 1. April startede John B. Jørgensen på STU -Ulkebøldam. John er blevet værkstedsleder/faglærer i metal værkstedet.
John er allerede i fuld gang med at få værkstedet indrettet efter hans ønsker og behov
Bent som tidligere var værkstedsleder/faglærer i metal værkstedet har overtaget jobbet som praktikkoordinator.
Vi byder alle mand John hjertelig velkommen i personale gruppen på STU- Ulkebøldam,

 

 

 

Jul på STU – Ulkebøldam.

Vi er i den hyggelige juletid og der bliver julehygget til den store guldmedalje på skolen.

Eleverne har stemt om hvilken julekalender vi skal se her på skolen – det blev “Jul på Vesterbro” Så hver dag inden eleverne går hjem ser vi 2 afsnit af julekalenderen.

Vi har også haft en hel dag med juleklippe hygge, hvor skolen blev pyntet op med alverdens fine hjemmelavede guirlander, nisser, juletræer osv.

På fredag går turen til Flensborg hvor vi vil ned at hygge os i den hyggelige by, eleverne får her udleveret 2 Euro hvor de hver i sær skal finde en gave til pakkelegen til juleafslutningen . D. 20 december holder vi juleafslutning på skolen – der vil være hyggeligt samvær hele dagen på skolen, der vil blive serveret rundstykker og julemad og der skal leges pakkeleg – vi vil alle ønske hinanden en rigtig glædelig jul og et godt nytår når vi alle går på juleferie kl. 15.00.    

Vi byder 14 nye elever hjertelig velkommen til STU – Ulkebøldam.

Sommerferien er slut – og eleverne er kommet retur med optankede batterier. 🙂

Mandag d. 14-08-2014 startede 14 nye elever på skolen, vi har i dag været i Egen ved Alsmic for at spille Fodboldgolf, dette var et vellykket arrangement med en masse grin, sjov og hygge. Alle eleverne er ved at blive rystet godt sammen på vores introdage.

Hygge ved Alsmic.
Grill hygge til frokost.
Taktikmøde ved fodboldgolf banen.

STU-Ulkebøldam

STU-Ulkebøldam har et tilbud udviklet til unge med særlige behov.

STU-Ulkebøldam tilbuddet er derfor udviklet gennem samtaler med de unge fra målgruppen, og Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

 

Derfor er vores mål at give mulighed for:

  • at kunne lære
  • at kunne være
  • at kunne bære

Dermed opnås:

  • Personlige kompetencer
  • Faglige kompetencer
  • Sociale kompetencer